zaterdag 8 september 2012

Carrot cake

Vandaag een nieuw recept geprobeerd, namelijk die van een carrot cake. Mmmmmmm lekker!!


Ingrediƫnten:
* 200 g boter
* 1 kleine winterpeen, dun geraspt
* 150 g fijne kristalsuiker
* 2 eieren
* 200 g zelfrijzend bakmeel
* 1 tl kaneel
* 125 g blanke rozijnen
* 100 g verse roomkaas
* 125 g poedersuiker
* 1 zakje vanillesuiker

Verwarm de oven voor op 175 graden. Smelt 150 g boter. Meng de boter, wortel, suiker, eieren en een mespunt zout. Zeef het bakmeel boven het mengsel. Roer vervolgens de kaneel en de rozijnen er door. Bak de cake circa 45 minuten in de oven.
Laat de rest van de boter smelten. Roer de roomkaas, poedersuiker en vanillesuiker er door. Strijk het glazuur over de afgekoelde ace. Zet de cake nog 15 minuten in de koelkast om het glazuur op te laten stijven (het glazuur wordt niet hard).

Eet smakelijk!

1 opmerking: