zondag 18 mei 2014

Trendspotten bij Villa ArenA

Ieder jaar zijn er weer nieuwe interieurtrends te ontdekken. Aan veel van deze trends zou ik graag mee willen doen, maar ja... dat gaat natuurlijk niet. Een goed alternatief om toch te genieten van al het moois en nieuwe idee├źn op te doen is om te gaan trendspotten. Daarom heb ik een bezoekje gebracht aan Villa ArenA, waar 50 woonwinkels zitten! Hierbij een aantal leuke trends die ik tegenkwam.

Ga voor Kleur! 
In bijna alle winkels is veel kleur te vinden. De pastel en neon trends zijn voor mij (en voor de meesten van jullie) niet nieuw meer. Ik ben zelf helemaal weg van fluorroze; je vindt het bij mij terug in kaarsen, kussens en ik haak er zelfs mee! Ik hoop dat deze kleuren voorlopig nog even blijven.Wat mij vooral is opgevallen, zijn de kleuren die gebruikt worden in schilderijen. Dit is juist geen pastel en neon, maar hier overheersen duidelijk de hardere kleuren. Het is een bont geheel en het zijn echt mooie eyecatchers voor in huis.
Ga voor Groen!
Deze trend is goed terug te vinden in materiaal gebruik. Er wordt veel gebruik gemaakt van natuurlijke materialen zoals hout, leer, koper, vilt etc. Deze materialen geven het gevoel dichter bij de natuur te staan. Deze trend past goed bij de trend om bewuster te leven.
Het gebruik van gerecyclede materialen en vintage producten sluiten hier ook goed aan. Dit past ook goed bij mijzelf; van een gehaakte poef van restmaterialen uit de textielindustrie tot aan opgeknapt speelgoed, het is allemaal terug te vinden in mijn huis en meestal door mijzelf gemaakt. Voor degenen die zelf niet zo van DIY houden, kunnen dit soort producten natuurlijk gelukkig gewoon bij Villa ArenA kopen.
Het merk Zuperzozial is een goede combinatie van Ga voor Kleur en Ga voor Groen. Het is servies heeft leuke pastelkleuren en is 100% biologisch afbreekbaar zijn. Ik ben er in ieder geval fan van!
Het was een leuk dagje trendspotten. Het kost helaas wel een wat geld, want ja... ik kon het natuurlijk niet nalaten een aantal spullen voor mijn huis te kopen!

De producten uit deze post zijn in de volgende winkels te koop: WoonfabriekArt DistrictPractica WonenLederlandNano interieur en Goossens Slapen.

xx
2 opmerkingen: